Tovább
A visszerességről részletesen

A továbbiakban ezekre a kérdésekre adnak választ honlapunk oldalai. Miközben bízunk abban, hogy mindenki számára megválaszolja a legfontosabb kérdéseket a visszerességgel kapcsolatban, felhívjuk a figyelmet, hogy az oldalakon szerzett információ nem pótolja a szakemberrel történt konzultációt !


A visszeres betegekben általában az alábbi kérdések merülnek fel:

Miért alakulnak ki a visszértágulatok? - Leggyakrabban családi öröklődés, genetikai okok miatt alakul ki a visszérbetegség. Ugyanakkor számos szerzett és öröklött betegség és állapot is létrehozhatja a visszér kialakulását. Részletesen a visszér kialakulásáról itt >>

Hogyan lehet megelőzni, ill. visszafordítani a kialakulásukat? - A kialakult visszerességet visszafordítani, a beteg visszereket újra egészségessé tenni már nem lehet. A beteg visszér csak valamilyen beavatkozással szüntethető meg. Életmódbeli változtatásokkal, bizonyos konzervatív kezeléssekkel (gumiharisnya) a visszerességet megelőzni, további visszerek kialakulásának esélyét csökkenteni csak kis mértékben lehetséges. Az igazi megoldást a jól megválasztott beavatkozástól várhatjuk. Részletesen a visszér kialakulásának megelőzéséről, visszafordításáról itt >>

Ha nem foglakozik vele, lesz-e komolyabb baja tőle? - A visszér az enyhe panaszoktól kezdve az egészen súlyos, életveszélyes állapotok kialakulásáig sokféle problémát okozhat. Részletesen a visszér szövődményeiről itt >>

Hogyan lehet megoldani a visszeresség okozta panaszokat, milyen módszert válasszon? A panaszmentességet tartósan csak a visszér megszüntetésétől lehet várni. Konzervatív kezeléssel csak átmenetileg lehet a visszér okozta panaszokat csökkenteni. Részletesen a visszeresség kezeléséről itt >>

Milyen visszerességet megszüntető beavatkozást válasszon? - Visszérambulanciánkon lehetőség van vágás nélkül, ambulánsan, azaz néhány óra alatt, fájdalom nélkül megszabadulni a visszerektől. A beavatkozás után rövid idővel már otthonába is távozhat a páciens. Megszokott életvitelét folytathatja, intenzívebb sportolás akár néhány hét múlva már lehetséges. Lézeres kezeléssel kiegészítve szinte az összes visszér típus kórházi műtét nélkül megoldható. Részletek a visszér vágás nélküli kezeléséről itt >>

A  visszeresség az egyik leggyakoribb egészségügyi probléma. Az emberek több mint felét érinti élete folyamán valamilyen formában. A magyar nyelv nem tesz különbséget az egészséges és a beteg visszér között. Az orvosi megnevezése a kórosan kitágult visszereknek: varicositas. A visszerek ( véna) a keringés azon erei, melyek a nyirokerekkel együtt a vért és a keringő folyadékot visszajuttatják a szívbe. Ezért is nevezzük visszérnek, mert vissza ér, vagyis a vért visszafelé szállító ér. A hétköznapokban visszerességről akkor beszélünk, amikor a visszér abnormális, egyenetlen módon kitágul. Nem jelent beteg állapotot, ha a visszér a megnövekedett vérszállítási igényekhez igazodva egyenletes módon tágul ki. Ezt láthatjuk például intenzív fizikai munka, sport, alkati adottság, fokozott izomtömeg kialakulás során. (Kattintson a bal oldali képre) A továbbiakban alapvetően a végtagi visszerességet mutatjuk be részletesen, és csak röviden térünk ki egyéb szervek visszerességére. Magyarországon évente 15 000 beteg kerül kórházi ellátásra vénás betegséggel. A lakosság  65% szenved valamilyen visszér okozta panasztól, 30%-ának van főtörzsi eredetű visszeressége, 3-5%-a krónikus vénás elégtelenségben szenved,1,5% a lábszárfekély előfordulása.

Ha Önt nem a miértek, hanem a megoldások érdeklik, és az Ön  számára fontos, hogy

a visszérműtét

- vágás nélkül, szép esztétikai eredménnyel,

- 20 éve működő, kellemes környezetű visszér ambulancián

- a lézeres műtétet is  beleértve kedvező áron  történjen.

A beavatkozás után

- rögtön járóképes legyen, és fél órán belül otthonába távozhasson,

- gyorsan munkába állhasson, sportolhasson

akkor mi segíteni tudunk.

                                                                                              

Vágás nélkül, ambulánsan

Visszerek eltávolítása tűszúrásnyi pontokon kersztűl. Ezzel a módszerrel esztétikailag is szép eredmény  érhető el. Mindez fájdalom nélkül , ambulánsan történik, gyors munkábaállás lehetőségével.

Részletesen itt

Hajszálérkezelés

Fájdalom nélkül történő hajszálér kezelés

injekciós, habosított injekciós,

mikrohullámú,és lézeres eljárással.

Részletesen itt

Lézeres visszér kezelés

Visszerek egyik legújabb és legmodernebb kezelési eljárása a lézerrel történő  érlezárás. Ezzel a módszerrel súlyosabb visszeresség is megoldható kórházi bent fekvés nélkül és lehetővé teszi az ambuláns ellátást.

Részletesen itt

 

A visszerességről és annak megoldásairól röviden


Kattintson a képre
Milyen típusú visszeressége van?Megmutatjuk Önnek a vénás problémájának okát, visszerességének megoldási lehetőségeit, további gyógyulási kilátását. Mindezt jól felszerelt rendelőnk, műtőnk, orvosi gárdánk biztosítja.
Ultrahang vizsgálat Állapot felmérés a visszeresség okának, rejtett összefüggéseinek kiderítésére. Perforáns visszerek kimutatása. Színes doppleres vizsgálat a vér áramlási zavarainak, trombózisok megítélésére.
3 dimenziós CT vénafestés Legmodernebb három dimenziós képalkotó eljárás a visszeresség finomabb, anatómiailag precízebb vizsgálatára. Rejtett problémák, veleszületett véna anomáliák kimutatására, lábszáron keletkezett sebek, fekélyek okainak jobb kimutatására.
Visszér eltávolítás vágás nélkül,ambulánsan  Néhány óra alatt megoldjuk visszerességét vágási seb nélkül, mely gyorsan és általában látható nyom nélkül gyógyul. Rövid időn belül újra munkába állhat.
Lézeres visszérkezelés A lézer lehetőséget teremt a főtörzsi visszér modern kezelésében. Segítségével a korábban csak főleg kórházban elvégezhető műtétek ambulánsan elvégezhetőkké váltak.
Trivex kezelés Speciális kezelési mód főleg a lábszárfekélyes visszérbetegek számára. A megkeményedett bőr alatt elhelyezkedő, nehezen hozzáférhető és kezelhető visszerek eltávolítására.
Injekciós visszér kezelés Főleg kisebb kaliberű visszerek kezelése hagyományos, illetve habosított módon, akár ultrahang vezérelten is.
Hajszálérkezelés Injekciós, mikrohullámú, ill. lézeres hajszálér kezelések a legkülönbözőbb hajszálér típusoknak megfelelően. Főleg alsó végtagokon, de arcon, orr környékén is.
Életmód tanácsok A vizsgálatok tükrében testreszabott véleményt adunk a konzervatív kezelési lehetőségekről, gyógyszeres és műtét nélküli kezelések lehetőségéről.
Hol vagyunk? Buda szívében található rendelőnk és műtőnk. Tömegközlekedéssel nagyon jól megközelíthető. Az autóval jövőknek 50 méteren belül számos parkoló áll a rendelkezésére.

Vizsgálat és visszérműtét ár

Képek műtét előtt és után

Elérhetőségünk